Blitlisztori Beatles-t felevenítő blog

Blitlisztori Beatles-t felevenítő blog

A Beatles utolsó dala

2020. május 08. - PataPete

A Junk ismerős lehet azoknak, akik jártasak Paul McCartney szóló karrierjében. A szám McCartney 1970-es Every Night című albumában jelent meg. Azonban azoknak, akik a Beatles történelmében nem járatosak, új információ lehet, hogy akkor már régóta késznek mondható volt ez a szerzemény. Ezt az is alátámasztja, hogy megtalálható a dal az Antologys 3-on és a 2018-as Super Deluxe Edition The Beatles albumon is, amit leggyakrabban White albumnak szoktak becézni fehér borítójából adódóan. 

A Junk-ot 1968-ban írta meg McCartney, az indiai utazásaik alatt, ami feltehetőleg az egyik legtermékenyebb időszaka volt a zenekarnak. Az időszak termékenységét legfőképpen talán annak köszönheti a zenekar, hogy nem fogyasztottak drogot, legalább is nem annyit. Teljes mértékben lemondtak az LSD-ről, és már ennek a lépésnek nagy szerepe volt abban, hogy közel 30 számot tudtak megírni. Nem szabad elfelejteni, hogy ehhez a korszakhoz köthető például a Strawberry Fields Forever is, amit az előző poszt már bővebben kifejtett.

A Junk George Harrison otthonában lett rögzítve, a White albumon megjelent dalok nagyrészének demójával együtt. Végül, a zenekar felbomlásának köszönhetően, teljes mértékben késznek mondható Beatles számként nem debütálhatott. 

Képek forrása:

https://thebits.hu/beatles-white-album.php

https://intheknowtraveler.com/following-the-footsteps-of-the-beatles-in-india/

A bejegyzés trackback címe:

https://bitlisztori.blog.hu/api/trackback/id/tr615669710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Puller István 2020.05.08. 13:16:48

Arról nem beszélve, milyen erős inspiráló hatással volt Bródy Jánosra, mielőtt megírta a "Filléres emlékeim" című számát. (Vagy hogy is becézik mostanában a lopást.)

bluesjam 2020.05.08. 13:34:58

...Bitlisz forever ! :)......Harrison.....

Enok mester 2020.05.28. 08:10:13

A Strawberry Fields Forever 1966 őszén született, másfél évvel a Junk előtt, még jóval az acid korszakban. A McCartney-albumon pedig nem a Beatles-demó Junk szerepel, hanem egy új felvétel.
süti beállítások módosítása